Ajankohtaista - tiedotteet
Lue uusimmat jutut ja
tiedotteet Aselaki-Blogista

Lue uusimmat uutiset ja tiedotteet Aselaki-Info -sivustolta.

 

13.9.2009 Aselaki ei osu maaliin
Etelä-Suomen Sanomat toteaa pääkirjoituksessaan, että nykyinen aselakiesitys on tulosta Jokelan ja Kauhajoen traagisten tapahtumien aiheuttamasta poliittisesta paniikista. Lue lisää.

16.6.2009 Päätös aseluvasta kuuluu poliisille
Lääkärien ammattijulkaisun pääkirjoituksessa Jarmo Paanila pitää hätiköitynä ajatusta siitä, että pääarvo lupamenettelyssä annettaisiin lääkärin antamalle lausunnolle. Lue lisää.

13.6.2009 Aselain muutosprosessi on ollut turha
Tätä mieltä ovat kaikki merkittävät alan harrastusjärjestöt. Näin toteaa myös everstiluutnantti Juhani Sillanpää tuoreessa Helsingin Sanomissa julkaistussa mielipidekirjoituksessa. Lue lisää.

12.6.2009 Aselaki-Info julkaistu
Huonosti valmisteltu, suurilta osin puutteellinen ja jopa lain vastainen esitys on edennyt eduskunnan esittelyyn. Samaan aikaan on julkaistu uusi Aselaki-Info sivusto joka kokoaa uuteen aselainsäädäntöhankkeeseen liittyvän materiaalin ja tarjoaa informaatiota eri intressipiireille päätöksenteon tueksi. Lue lisää.

10.6.2009 Aselakitapaaminen eduskunnassa
Asealan elinkeinonharjoittajien etujärjestöt tapasivat eduskunnassa valtiosihteeri Antti Pelttarin ja joukon kansanedustajia uuteen aselakiesitykseen liittyen. Tapaamisesta laadittiin lehdistötiedote ja Liiton jäsenille myös erillinen muistio. Lue lisää.

22.4.2009 Asekauppiaiden Liitto ry antoi lausuntonsa aselakiesityksestä.
Asekauppiaiden Liitto ry jätti 17-sivuisen lausuntonsa Sisäasiainministeriön luonnoksesta, joka koski aselain muutosehdotuksia. Lue lisää.

19.4.2009 "Paniikkia vai turvallisuutta?" -kutsuvierasseminaari Turussa.
Asekauppiaiden Liitto ry järjesti yhteistyössä Arma Aboan kanssa ajankohtaisen Aselainsäädännön muutoshanketta käsittelevän kutsuvierasseminaarin. Lue lisää.

18.4.2009 Sääntömääräinen vuosikokous.
Asekauppiaiden Liitto ry piti sääntömääräisen vuosikokouksensa Turussa 18.4.2009. Kokous valitsi yksimielisesti nykyisen puheenjohtajan, Pasi Säynäjoen, jatkamaan toimessaan seuraavaan vuosikokoukseen saakka. Kokouksessa käsiteltiin syvällisesti ase-elinkeinonharjoittajien taloustilannetta sekä lupahallinnon eriarvoisuutta eri paikkakunnilla.

21.3.2009 - Ongelmia metsästysaseen hankkimisessa?
Puheenjohtajamme Pasi Säynäjoki piti luennon 250:lle suurpetokurssilaiselle Lapuan Karhumäessä. Aiheena oli vallitseva lupapoliittinen tilanne, joka koskettaa suurelta osin myös metsästäjiä. Luento antoi monelle metsässtysharrastajalle täysin uuden näkökulman ja tietoisuuden asiaan. Tilaisuuden jälkeen saimme runsaasti kannustavaa palautetta ja yhteydenottopyynnön asiasta kiinnostuneelta kansanedustajalta.

17.3.2009 - Asekauppiaiden liitto mukana kansainvälisessä etujärjestössä.
Asekauppiaiden Liitto kutsuttiin jäseneksi Euroopan Siviiliasekauppiaiden Yhdistykseen (A.E.C.A.C.). Lue lisää.

4.3.2009 Lausunto Poliisihallituksesta.
Asekauppiaiden Liitto ry antoi 4.3.2009 lausuntonsa koskien suunnitteilla olevaa Poliisihallitusta. Lue lisää.

4.3.2009 - Asekauppa jäissä, perustuslakia rikotaan.
Asekauppiaiden Liiton puheenjohtaja Pasi Säynäjoki ottaa kantaa vallitsevaan nykytilaan. Artikkeli julkaistu Seinäjoen Sanomissa.

17.2.2009 - Asekauppiaiden TamArms kutsuvierastilaisuus ja luento
Asekauppiaiden Liitto ry järjesti kutsuvierasseminaarin TamArms 2009 –näyttelyn yhteydessä Tampere-talolla sunnuntaina 15.2.2009. Luennon aiheena oli ”Aselainsäädännön muutoshanke”. Asiasta julkaisiin tuoreeltaan omat artikkelit myös Aamulehdessä ja Keskisuomalaisessa.

26.1.2009 - Kannanottoa asevastaiseen propagandaan
Asekauppiaiden liitto on ottanut kantaa internetissä leviävään käsittämättömän törkeään asevastaiseen propagandafilmiin.

2.12.2008 - SM:n vastine asekauppiaiden oikaisuvaatimukseen
Sisäasiainministeriön poliisiosasto antaa lyhyen vastineen Asekauppiaiden liiton työstämään oikaisuvaatimukseen.

21.11.2008 - Käsiasekiellon hinta yli 116 miljoonaa euroa!
Työ ja taistelu jatkuu. Asekauppiaiden asioihin perehtyminen, poliittinen vaikuttaminen ja asialliset sekä maltilliset mediakannanotot alkavat tuottaamaan tulosta.

13.11.2008 - Oikaisuvaatimus SM:n ohjeeseen
Asekauppiaidem liitto työsti oikaisuvaatimuksen lupien myöntämisen ja asekaupan seisauttaneeseen SM:n ohjeeseen (SMDno/2008/1009 29.9.2008) ja ohjeen täydennyskirjeeseen (SMDno/2008/1009 14.10.2008). Oikaisuvaatimus lähetettiin tiedoksi mm. sisäministeri A. Holmlundille.

11.11.2008 - asekauppiaat.fi ja toimisto@asekauppiaat avaavat ovensa
Yhdistys päättää julkaista uuden verkkosivuosoitteensa ja aloittaa avoimen viestinnän ase-eleinkeinonharjoittajien liiketoiminnan tueksi.

30.10.2008 - Asekauppiaat herättävät Suomen talousmediat kuulemaan ase-elinkeinon edustajia
Taloussanomien imussa myös muut isommat ja pienemmät mediat kiinnostuvat kuulemaan ase-elinkeinon harjoittajia. Myynnin seisahtuminen uutisoidaan myös MTV:n uutistoimituksessa.

29.9.2008 - Asekauppiaiden liitto "re-united"
Kokosimme hetken hiljaiselon jälkeen jälleen tehokkaan joukon aktiivisia ase-elinkeinonharjoittajia yhteen - "re-united" kuten nykyään sanotaan - ajamaan kaikkien ase-elinkeinonharjoittajien etua.

 

Aselaki-Info